Salsa

Salsa Prova på

Gratis
salsa

Salsa Nivå 1

Vad är Salsa
Salsa är en av de mest moderna pardanserna som finns idag. Den blev störst på 80-talet och spred sig snabbt över hela världen.
Det finns många varianter och många skilda åsikter om var dansen kommer ifrån. En del tror Kuba, andra tror Chile eller helt enkelt något annat sydamerikanskt land.
Den salsa vi lär ut heter Social style och den kommer från en annan form som heter LA style. Det är enkelt och roligt och går att använda till nästan alla latinorytmer.
LA style är en spektakulär salsastil med mycket showinslag. Dansstilen är kul att både dansa och att titta på. Dansen innehåller mycket styling för både förare och följare.


Börja alltid med Nivå 1 innan du går vidare till Nivå 2.

Nivå 1 är för dem av er som är nybörjare och vill komma igång och lära dig att dansa. Det handlar om att du ska lära dig de första figurerna i varje dans och hur man kopplar samman dem för dig själv, för din partner och till musiken.
För dem av er som har dansat förut rekommenderar vi att du går nivå 1 ändå för att finslipa dina färdigheter och komma in i Social Dancing Systems metodik.

Tips!
Det finns otroligt många snabba salsalåtar som gör det onödigt svårt att lära sig rörelserna och stegen i salsan. Som nybörjare behöver du tid att tänka igenom vad du skall göra så stegen och rörelserna hinner sätta sig i muskelminnet. Så därför får du några förslag på lugnare salsalåtar som passar när du ska lära in grundstegen.

Tonys musiktips till Salsa
Länk till Spotify: Socialdancing.se Salsa

Kursinformation

  • Lektioner1
  • Varaktighet5 veckor
  • Svårighetsgradnybörjare
  • SpråkSvenska

Relaterade kurser