Swing

Swing Prova på

Gratis
swing

Swing Nivå 1

Vad är swing
Det vi lär ut är är Social swing som är ett enkelt sätt att komma igång. Då är det möjligt att dansa till alla sorters swingmusik genom att bara öka eller minska hastigheten i rörelserna och bara ha roligt.
Swing är en kombination av många olika danser eller snarare ett paraply. Du kan dansa Boggie Woggie, Lindyhop, Shag, Balboa, West coast swing, East coast swing.
Swingdanser är en grupp danser som har sina rötter i den afroamerikanska kulturen. Idag är modern swing det mest populära sättet att dansa pardans till allt från R&B musik, country western till popmusik och kan även användas till dansbandsmusik som en ersättning för bugg.


Börja alltid med Nivå 1 innan du går vidare till Nivå 2.

Nivå 1 är för dem av er som är nybörjare och vill komma igång och lära dig att dansa. Det handlar om att du ska lära dig de första figurerna i varje dans och hur man kopplar samman dem för dig själv, för din partner och till musiken.
För dem av er som har dansat förut rekommenderar vi att du går nivå 1 ändå för att finslipa dina färdigheter och komma in i Social Dancing Systems metodik.

Tonys musiktips till Swing
Länk till Spotify: Socialdancing.se Swing

Kursinformation

  • Lektioner1
  • Varaktighet5 veckor
  • Svårighetsgradnybörjare
  • SpråkSvenska

Relaterade kurser