Tango

Tango Prova på

Gratis
tango

Tango Nivå 1

Vad är Tango?
Tango är ursprungligen från länderna Argentina samt Uruguay i Sydamerika. Den tidiga tangon framfördes av immigranter i städerna Buenos Aires samt i Montevideo. Immigranterna som framförde musiken var från Europa. Tango som musikgenre innehåller diverse delar från andra genrer, framför allt från afro-genrerna candombe, habanera och milonga. Från allra första början så var tangon den musik som spelades i de fattiga hamnkvarteren. Texterna i musiken utvecklade ett macho-ideal i samhället och dansen bestod av rörelser som var aggressiva. Argentinsk tango kom till Europa i slutet av 1800-talet. Musiken spred sig fort och då dök det upp andra sätt att dansa tango då den ursprungliga tangon var förbjuden att dansa i europeiska balsalar.

Vi har valt att lära dig social tango. Det är lätt att komma igång och att röra sig till musiken.


Börja alltid med Nivå 1 innan du går vidare till Nivå 2.

Nivå 1 är för dem av er som är nybörjare och vill komma igång och lära dig att dansa. Det handlar om att du ska lära dig de första figurerna i varje dans och hur man kopplar samman dem för dig själv, för din partner och till musiken.
För dem av er som har dansat förut rekommenderar vi att du går nivå 1 ändå för att finslipa dina färdigheter och komma in i Social Dancing Systems metodik.

Tonys musiktips till Tango
Länk till Spotify: Socialdancing.se Tango

 

Kursinformation

  • Lektioner1
  • Varaktighet5 veckor
  • Svårighetsgradnybörjare
  • SpråkSvenska

Relaterade kurser