Vals

Vals Nivå 1 + 2 + 3

399 kr
vals

Vals Nivå 1 + 2 + 3

Vad är Vals?
Att kunna dansa vals är inte bara roligt utan även användbart. Denna pardans passar perfekt i många sammanhang.
Den vals som vi lär ut heter långsam vals, men långsam vals har väldigt många olika namn. Den kan heta engelsk vals, stilla vals och diagonal vals. Men alla är under paraplyet långsam vals.
Långsam vals har sitt ursprung i England och är en anpassning av wienervals. Som i sin tur har sina rötter i Österrike i början på 1800-talet. Båda dessa valser spred sig snabbt runt världen då det var ett väldigt populärt sätt att dansa. Idag anses vals som ett elegant sätt att dansa och dyker oftast upp på bröllop och baler.
Den långsamma valsen vi lär ut är väldigt enkel att komma igång med och kan anpassas för att dansa i olika tempon.


Börja alltid med Nivå 1 innan du går vidare till Nivå 2 och 3.

Nivå 1 är för dem av er som är nybörjare och vill komma igång och lära dig att dansa. Det handlar om att du ska lära dig de första figurerna i varje dans och hur man kopplar samman dem för dig själv, för din partner och till musiken.
För dem av er som har dansat förut rekommenderar vi att du går nivå 1 ändå för att finslipa dina färdigheter och komma in i Social Dancing Systems metodik.

Nivå 2 handlar om att du ska vidareutveckla det du lärde dig i nivå 1 så du får en större förståelse för dansens innehåll.

I nivå 3 lär vi dig de sista färdigheterna i Social Dancing på nybörjarnivå.

Tonys musiktips till Vals
Länk till Spotify: Socialdancing.se Vals

Kursinformation

  • Lektioner30
  • Varaktighet15 veckor
  • Svårighetsgradnybörjare
  • SpråkSvenska

Relaterade kurser